Solicitare publica catre Ministerul Economiei Energiei si Mediului de Afaceri

Domnule ministru,

Asociatia Europeana a Tinerilor Întreprinzători, inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 155/16.11.2017, CIF: 38569080, ce promoveaza si sustine la nivel national si international activitati de antreprenoriat, va rugam sa ne comunicati, in maximum 10 zile, in baza legii 544 din 2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, urmatoarele:

1)      rezultatele investigatiei efectuate de corpului de control al primului ministru, in ceea ce priveste aplicarea societatilor la Masura 3 de ajutor de stat – granturi pentru investitii acordate IMM-urilor, in baza OUG 130/2020. (Premierul Florin Citu a anuntat demararea acestei investigatii in data de 5 februarie 2021). In masura in care aceasta investigatie nu s-a finalizat, va rog sa ne prezentati ratiunile pentru care nu s-a finalizat si/sau eventualele concluzii preliminare ale acestei investigatii.

2)      care este stadiul evaluarii aplicatiilor depuse de beneficiari la Masura 3 de ajutor de stat – granturi pentru investitii acordate IMM-urilor, in baza OUG 130/2020

3)      documentul si continutul documentului prin care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a mutat suma de 209 milioane de euro de la Masura 3 – granturi pentru investitii acordate IMM-urilor, in baza OUG 130/2020,la Masura 2 – granturi de capital de lucru.

4)      a existat acordul Comisiei Europene pentru mutarea sumei de 209 milioane de euro de la Masura 3 – granturi pentru investitii acordate IMM-urilor, in baza OUG 130/2020,la Masura 2 – granturi de capital de lucru? In masura in care exista un asemenea acord, va rugam sa ni-l puneti la dispozitie. Daca acest acord nu exista, va rugam sa ne precizati temeiul legal in baza caruia ati procedat la acest transfer de fonduri intre masuri si actul normativ/administrativ prin care s-a dispus acest transfer.

5)      daca a existat acordul Comisiei Europene, pentru mutarea sumei de 209 milioane de euro, de la Masura 3, la Masura 2, care este data in care Guvernul Romaniei si Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului au primit acest acord?

  6)  va rugam sa ne precizati daca Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a realizat o analiza proprie a situatiei, care a determinat efectuarea unei investigatii de catre Corpul de Control al Primului-Ministru. Daca da, va rugam sa ne puneti la dispozitie concluziile acestei investigatii.

7) va rugam sa ne precizati daca s-a solicitat Comisiei Europene extinderea termenului de acordare a ajutorului de stat pe Masura 3 – granturi pentru investitii acordate IMM-urilor, in baza OUG 130/2020, termen maximal pentru incheierea contractelor de finantare cu beneficiari fiind in prezent 30.06.2021. In masura in care nu s-a adresat o asemenea solicitare Comisiei Europene, va rog sa ne precizati ce masuri urmeaza fi luate de catre Ministerul Economiei Antreprenoriatului si Turismului pentru a NU fi pierdute fondurile atribuite de catre Comisia Europeana.

Leave a Reply