Lansare START-UP NATION: inceputul anului 2021, conform Ministerului Economiei

Ministerul economiei a anuntat in mod oficial astazi, 27.11.2020, lansarea programului START-UP NATION/STAR-TECH INOVATION la inceputul anului 2021. Anuntul a fost facut de catre ministrul Virgil Popescu in cadrul unui interviu, in urma nemultumirilor exprimate de mii de antreprenori, care asteapta cu sufletul la gura acest program.

Asociatia Europeana a Tinerilor Intreprinzatori, a sustinut public, in nenumarate randuri necesitatea lansarii acestui program, ce a creat peste 64.000 de locuri de munca in ultimele 2 editii si a criticat blocarea lansarii acestuai de catre Ministerul Economiei. De altfel, peste 1500 de ONG-uri, firme si antreprenori s-au alaturat demersurilor Asociatiei Europene a Tinerilor Intreprinzatori si au subliniat importanta acestui program, mai ales in contextul pandemiei actuale.

“Noul program Start-Up Nation va fi unul mai actual şi adaptat noului context economic, orientat spre digitalizare şi spre eficienţă antreprenorială. (…) La începutul anului viitor vom da drumul şi noului program.” a declarat astăzi ministrul Virgil Popescu într-un interviu acordat agenţiei naţionale de presă Agerpres.

Reamintim ca Ministerul Economiei promite lansarea programului STAR-TECH INOVATION (continuatorul START-UP NATION) de aproximativ 1 an de zile, fapt ce a starnit nemultumirea a mii de antreprenori.

Anuntul oficial al ministerul economiei privind lansarea programului STAR-TECH INOVATION/START-UP NATION la inceputul anului 2021 este binevenit. Zeci de mii de antreprenori ce vor sa aplice asteapta lansarea programului. Speram ca macar de data asta, Ministerul Economiei sa-si respecte promisiunea si sa lanseze programul la inceputul anului 2021. Asteptam si noua grila de punctaj, macar in consultare publica, pentru a putea trimite eventuale propuneri de modificare. Asteptam anuntul cu data exacta a lansarii programului, procedura finala si mai ales grila finala de punctaj. Avem nevoie de predictibilitate in mediul de afaceri, iar acest program ce a generat un interes urias, trebuie sa fie lansat si organizat in mod transparent. Daca Ministerul Economiei nu isi va respecta nici de aceasta data promisiunea si va bloca/amana din nou programul, din ianuarie, antreprenorii sunt pregatiti sa reactioneze.”, a declarat George Velcea, Presedintele Asociatiei Europene a Tinerilor Intreprinzatori, unul dintre cei mai importanti promotori ai programului START-UP NATION.

Leave a Reply