Comisarul european Corina Creţu: Bruxelles-ul a rambursat României fonduri structurale în valoare de 95 milioane de euro. Urmează alte 350 milioane de euro

România a primit deja fonduri structurale europene de 95 de milioane de euro, iar alte 350 de milioane de euro urmează a fi decontate, susţine comisarul european pentru dezvoltare regională Corina Creţu.

Datele Ministerului Finanţelor arată că, în primele şase luni din an, România a luat de la UE fonduri structurale de doar 3,5 milioane de euro.

”Banii europeni au început deja să vină în România, nu mai vorbim de rată de absorbţie zero. Peste vară Comisia a rambursat deja 95 de milioane pentru iniţiativa pentru IMM şi pentru asistenţă tehnică. Mai avem în analiză facturi, adică cereri de plată, de 350 de milioane de euro, care urmează a fi plătite cât mai curând posibil. În ciuda acestor veşti bune, i-am spus dlui prim-ministru că sunt multe lucruri de rezolvat, care ţin exclusiv de autorităţile naţionale. Mă refer la ritmul de pregătire al proiectelor şi de implementare, trebuie menţinut ritmul accelerat în aceste domenii, tocmai pentru faptul că s-a demarat atât de lent exerciţiul financiar 2014-2020”, a declarat comisarul european Corina Creţu, după o întrevedere cu premierul Mihai Tudose.

Ea a dat ca exemplu managementul deşeurilor, achiziţii publice, infrastructura pentru cercetare şi domeniul transporturilor. ”Cu toţii ne dorim o pregătire mult mai serioasă a proiectelor privind infrastructura”, a adăugat Creţu.

 

Editor: Andra Litoiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *